Followers

Thursday, 10 May 2012

Terimbau Kembali

Assalamualaikum
Salam Blogger and Salam 1 Malaysia

Alhamdulillah,,
hampir setahun dah Iz masok form 6..
macam-macam dah jadi sepanjang setahun nie,,
Semua tu masih lagi bermain dalam fikiran Iz..
INgat lagi Iz asalnya dapat Form 6 dekat Teknik Alor Star..
Coz Iz budak sekolah Teknik masa Form 5.
Last sekali sebab tak dapat asrama mai a tukaq sekolah at penang..
First Iz kena tukaq p Teknik Seberang Perai..
Coz budak teknik xley masok aliran biasa..
Last sekali Iz p PPD at Bukit Jambul Penang..
Mintak tukar ke SMK Penanti..
(ikt kawan time nie..haha)
sebelum dapat SMK Penanti jenuh berbahas gak la nan pegawai PPD tu,
Coz dia cakap napa xmo pergi sekolah Teknik..??
huhuhu...

Iz pon dengan hujahan yang mantap dapat jugak bertukar ke SMK Penanti..
hehehe...
Iz pergi pada hari pertama dan kena halau coz dah lewat sangat..
hohoh..
so Iz pon datang la pada hari ke-2 form 6..

Bayangkan masok form6 hari pertama ke sekolah dah LEWAT hahaha,,
Masok-masok ja Iz dah mula femes coz membe-membe lama rakan SMK Penanti asyik pekena Iz ja,,
yela budak dari sekolah lain,,
Iz seorang sahaja dari sekolah lain time tu rasanya lah..
bayangkan lah asyik kena buli ja..
huhuhuhu,,,
ha nie nak story sal cinta pandang pertama :p
hehehe,,
Disini lah detik permulaan antara Iz nan Si Dia 
asalnya pada hari pertama(hari pendaftaran yg kena halau tu)
Iz dah nampak dia tp cuma just tengok camtu2 jala..
huhuhuh...

Then time bagi kumpulan tu tetiba Iz tersentak coz tetiba ja Iz sama kumpulan nan dak yg Iz usha kemarin tu..
Mula-mula tegok tu just senyum-senyum jala..
yela tak kenal rapat lagi..
Dalam group tu ada sorang membe Iz yang rapat nan Iz..
Mat Bab nama dia :)
Dia a orang tengah antara kami hehehe,,
Ingat lagi first time Iz bertengkar nan Si Dia hahaha,,,
Bila teringat alek lawak pon ada...
yela bukan gadoh sal apa pon..
cuma pasal Raja Kuku Besi Yang Kejam Dengan Ulama Yang Beriman ja,,
Last Tinggl Iz nan si Dia ja...
Punya bertengkar sampai abg Fasi pon Pening yela coz dah sampai gadoh cam nak perang ja,,,
hahahaha...

Start situlah Iz mula ingin berkenalan nan si dia coz dia nie suka melawan,,
actually Iz suka perempuan yang suka bagi cabaran dekat Iz..
hehhehe..
susah gak asalnya nak ngorat si dia nie,,,
yela orang cute mana nak layan kita yang tak handsome nie..huhuh
last sekali coba-coba danterus mencoba akhirnya...
melekat sampai la sekarang..
walaupon sekarang hanya kawan Iz tetap sayangkan Si Dia...
hohohoh...
Now relation ship kami pn dah nak sampai setahun,
tak sangka coz rasa sat ja benda nie jadi tup tup dah setahun
hahahaha,,,

Gambar First Bersama Walaupon Tak Ready Tapi Picx Nie Cantek


*Mood:Rindu saat masok form 6 dulu :)

No comments: